Diyarbakır Uçak Bileti İletişim

Diyarbakır Uçak Bileti : (0850) 302 54 93

Diyarbakır uçak bileti iletişim: Türkiye bölgesinin Güney doğu Anadolu beldesinde yer alan, evrenin en eski şehirlerinden birisidir. Aynı zaman da tarihi bir il olarak bilinir. Merkez ilçeleri ile beraber 17 adet ilçesi bulunur. Ülkenin doğu bölgesinde yer alan en kalabalık metropoldür. 1065 yılında yapılan Dicle köprüsü ve 1179 yılında yapılan Haburman Köprüsü bulunur.

diyarbakır uçak bileti iletişim
diyarbakır uçak bileti iletişim

Aynı zamanda kilise ve camileri de il içerisinde çeşitli yerlerde yer alır. Hava yolu demir yolu ve kara yolu ile ulaşım imkanları bulunur. 1.528.958 kişilik bir nüfusu bulunur. Yüz ölçümü yaklaşık olarak 1.516.200,00 km karedir. Telefon kodu 412 olarak geçer. Araç plaka kodu ise 21’dir.

Havalimanından Diyarbakır Şehir Merkezine Ulaşım

  • Hava limanı şehir merkezine yaklaşık olarak 6 kilo metre uzaklıkta yer alır.
  • Havaş
  • Taksi
  • Belediye Otobüsü

Havaş
Havaş firmasının özel araçları ile belirlenen saatlerde şehrin belirli noktalarına erişim imkanı sağlayabilirsiniz. Her yarım saatte bir kalkan araçlarda yer bulmak için biraz sıra beklemeniz gerekebilir.

Taksi
Taksiler ile yapacağınız yolculuk size keyif ve rahatlık verse de gideceğiniz yolun mesafesinin uzaklığından dolayı fazla bir ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bu neden ile taksiye binmeden önce gideceğiniz yeri araç kullanan kişiye belirterek yaklaşık bir fiyat almanız çok daha mantıklı olur. Her ilin taksi metresi aynı fiyattan işlem görmediği için önceden fiyat sormanızda fayda var.

Belediye Otobüsü
Hava alanından şehir merkezine gidecek olan otobüs seferleri 07:00 da başlayıp 20:40 da sona eriyor. Z2 belediye otobüsü ile ulaşım hizmetini alabilirsiniz.

Diyarbakır’da Alışveriş / Ne Alınır?
Diyarbakır’dan dönerken sevdiklerinize almak istediğiniz hediyeler olabilir. Bunlar için Diyarbakır ilinin meşhur olan hediyelerinden alabilirsiniz. Hasır bilezik, Gümüş işlemeli nalın, Örgü peynir, Altın takılar, Kiniş gerdanlık, Dokuma halılar ve Suriye kumaşlarını alabilirsiniz.

Makalelerimizden Diyarbakır havayolları satış ofisi iletişim bilgilerini paylaştık. Sizler de Diyarbakır’da olup uçak bileti satın almak istiyorsanız Diyarbakır uçak bileti satış ofisleri ilgili makalemizi okuyabilirsiniz.

Diyarbakır’da Gezilecek Meşhur Yerler

  • Ulu Cami
  • Dicle Nehri
  • Hasan Paşa Hanı
  • Sülüklü Han
  • Kervansaray
  • Diyarbakır Surları

Ulu Cami
Şehir içerisinde yer alan tarihi camiler arasında en ünlüsü Ulu Camidir. Anadolu zamanının en eski camileri arasında yer alır. 639 senesinde Hz. Ömer zamanında şehrin içerisinde olan Martoma Kilisesinin yer aldığı bölgeye inşa edilmiştir.

Dicle Nehri
Tarihi güzelliklerin eşliğinde harika bir doğa havası almak istiyorsanız mutlaka gideceğiniz yerler arasında Dicle Nehrini de eklemelisiniz.

Hasan Paşa Hanı
Gazi caddesi üzerinde bulunan bu han tarihi bir handır.

Sülüklü Han
2010 yılında ziyaretçiler için restore edilen bu han oldukça popüler olarak ziyaret edilen bir handır. Aynı zamanda hanın içerisinde bir kuyu bulunur.

Kervansaray
1521 senesinde yapımına başlanılan bu yer 1527 senesinde bitirilmiştir. 72 adet odası, 17 adet dükkanı, 800 adet deve alacak bir ahırı mevcuttur.

Diyarbakır Surları
MÖ.3.000 ve 4.000 senelerinde huriler tarafından inşa edilmiştir. Çin Seddinden sonra dünya genelinde ikinci genel yapı merkezi olarak bilinir.

Diyarbakır’da Ne Yenir – Nesi Meşhur?

  1. Meftune
  2. Pıçık
  3. Nardanaşı
  4. Duvaklı pilav
  5. Mahlepli Diyarbakır çöreği
  6. Kaburga dolması
  7. Serbizer
  8. Elma düzmesi
  9. Sumak Suyu

Meftune
Diyarbakır ilinin en bilinen lezzetlerinden bir tanesi meftune’dir. Yendiğinde ağızda oluşan ekşilik içine konulan sumaktan gelir. Patlıcanlı veya kabaklı olarak 2 çeşit hazırlanabilir. En çok hazırlanan çeşidi etle beraber pişirilen yemeğidir.

Pıçık
Diğer ismi ile hılloriktir olarak bilinir. Küçük toplar halinde bulgurdan oluşan, bol yoğurt ile servis edilen en meşhur yemeklerden birisidir.

Nardanaşı
Soğan, yağsız kıyma, köftelik bulgur, tereyağı, pul biber, su, salça ve nar ekşisiyle yapılan güzide yemeklerde biridir. Arzuya göre nar taneleri ekleyerek ayrı bir tat verebilirsiniz.

Duvaklı pilav
Kıyma ve badem eşliğinde yapılan bu pilav bölgenin eşsiz lezzetlerinden biri haline gelen bir yemektir.

Mahlepli Diyarbakır çöreği
Yassı veya pelik kıvamında hazırlanan, içerisine bolca mahlep koyulan leziz bir çörektir. İsteğe göre üzerine susam da konulabilir.

Kaburga dolması
İç pilav hazırlanarak koyun kaburgasının içi doldurularak yapılır. Çeşitli baharatlar eklenerek ayrı bir lezzet verilir.

Diyarbakır Otelleri

  • Mitannia Regency
  • Novotel Diyarbakır
  • Hilton Garden Inn Diyarbakır
  • SV Business
  • Demir Hotel
havayolları ücretsiz iletişim
havayolları ücretsiz iletişim

Mitannia Regency
Şehrin merkezine 0.6 kilo metre uzaklığında yer alır. 5 yıldızı ile misafirlerine konforlu bir konaklama imkanı sunar. Otel içerisinde yer alan bazı özellikler şu şekildedir; 24 Saat Açık Resepsiyon, Bagaj Servisi, Asansör, Danışma, Hızlı Check-in / Check-out, Çamaşırhane Servisi, İş Merkezi, Havuzda / Plajda havlu bulunur.

Kuaför, Kapalı Yüzme Havuzu, Oda Servisi, Lobide ücretsiz Wi-Fi, Otel Barı, Lobide Wi-Fi, Otopark, Otelde emanet kasası, Sağlık Merkezi / Spa, Restoran, Toplantı Odası, Sigara İçilmeyen Odalar ve Spor Salonu bulunur.
Adres: Prof. Dr. Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi 2/1, 21100, Diyarbakır, Türkiye
Telefon: +90(412) 229 00 21

Novotel Diyarbakır
4 yıldız ile hizmet veren bu otel şehrin merkezine 6,2 kilo metre uzaklıkta yer alır. Otelde yer alan belli başlı oda özellikleri şu şekildedir; Banyo (Duş), İnternet, LCD TV, Elektrikli Su Isıtıcısı, Oda Kasası, Klima, Vantilatör, Merkezi Isıtma, Saç Kurutma Makinesi ve Odalarda ücretsiz İnternet hizmetidir.
Adres: Elazığ Bulvarı 1.Cadde Mah. No:153/1 Yeni şehir, 21120, Diyarbakır, Türkiye
Telefon: +90(412) 241 00 00

Hilton Garden Inn Diyarbakır​​​​​​​
4 yıldızlı otel, Diyarbakır ilinde iş veya eğlence amaçlı misafirlerine konforlu ve rahat bir konaklama hizmeti sunacak. Konaklayan kişilerin öncelikli olarak konforunu düşünen bu otel içeriğindeki bir çok özellik ile sizi hayran bırakacak. Tüm odalarda ücretsiz İnternet, 24 saat ön büro gibi çeşitli imkanlar yer alır.

İç mimari yapısı ile tüm konuk odaları zengin bir yapı ile döşenmiş bulunuyor. Otel de yer alan fitness, hamam, sauna, açık yüzme havuzu gibi olanaklar sayesinde çok daha keyifli bir konaklama imkan elde edeceksiniz.
Adres: Yeni şehir Mahallesi Dr. Şeref İnal öz Caddesi, 21000, Diyarbakır, Türkiye
Telefon: +90(412) 241 15 50

SV Business​​​​​​​
Şehir merkezine 2.1 kilo metre uzaklıkta yer alan bu otel 4 yıldızlı bir hizmet sunar. Hasan paşa hanına 300 (üç yüz) metre, Hevsel bahçelerine 800 (sekiz yüz) metre, Ulu camiye 300 (Üç yüz) metre uzaklıkta yer alır. Otel içerisinde sabahları yöresel kahvaltı lezzetlerini tatmanız için özel menüler bulunur. Otel içerisinde konaklayanlar için bir takım özellikler yer alır.

Bu özellikler 24 Saat Açık Resepsiyon, Bagaj Servisi, Asansör, Danışma, Hızlı Check-in / Check-out, Çamaşırhane Servisi, İş Merkezi, Havuzda / Plajda havlu bulunur. Kuaför, Kapalı Yüzme Havuzu, Oda Servisi, Lobide ücretsiz Wi-Fi, Otel Barı, Lobide Wi-Fi, Otopark, Otelde emanet kasası, Sağlık Merkezi / Spa, Restoran, Toplantı Odası, Sigara İçilmeyen Odalar ve Spor Salonu bulunur.
Adres: İnönü Caddesi No: 4, 21400, Diyarbakır, Türkiye
Telefon: +90(412) 228 12 95

Demir Hotel​​​​​​​
Diyarbakır’ın 1963 senesinden bu zamana faaliyet göstermektedir. 4 yıldızlı bir konforlu hizmeti bulunur. Tarih ile bir bütün halinde olan bu otel iş veya gezi amaçlı olacak şekilde misafirlerine hizmet veriyor. Butik bir tarzda mimari bulunur. Tüm odalarda ücretsiz İnternet, engelli misafirler için uygun dizayn edilen odalar, bavulları depolama alanları gibi bir takım imkanlarıyla misafirlerine hizmet verir.

Tüm odalar özverili ile döşenmiştir. Merkezi Konumda yer alması misafirleri açısından her zaman tercih edilen oteller arasında olmasını sağlamıştır. Özgün iç dizaynı ve günümüz teknolojilerinin bir arada bulunması ile keyifli bir konaklama imkanı sunar.
Adres: Hz. Suleyman Cad. No:8, 21300, Diyarbakır, Türkiye
Telefon: +90(412) 228 88 00

Konumuzla ilgili diğer makalelerimizi aşağıdaki bağlantıları izleyerek takip edebilirsiniz. Ücretsiz çağrı merkezi müşteri hizmetleri ile uçak bileti satın alabilirsiniz. https://www.bilettelefon.com/2017/02/17/pegasus-ucretsiz-cagri-merkezi/
Makaleyi Oyla
[Total: 104 Average: 4]

İlginizi Çekebilir

en uygun pegasus iletişim

Erzurum Pegasus Satış Ofisi

Erzurum Pegasus Ofisi : 0850 302 54 93 Türkiye içerisinde faal olan hava meydanları arasında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Overall Rating