Bakü Uçak Bileti İletişim

THY İstanbul telefon numarası

Bakü Uçak Bileti İletişim Bilgileri

Bakü Uçak Bileti Telefon : (0850) 302 54 93
Azal Havayolları İletişim : (0850) 840 48 05
İstanbul THY mail adresi mail@thy.com
İstanbul THY Adres: Yenisahra mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi Yıldırım Sokak No:14/3 Ataşehir-İstanbul

Bakü Uçak Bileti Telefon : 0850 302 54 93

Bakü uçak bileti iletişim: kardeş ülke Azerbeycan’ın başkenti olmanın yanı sıra en kalabalık şehirlerinden biri olma özelliğini de taşımaktadır. Hazar Denizi’nin kıyısında yer alan şehir, adeta kendi içinde ayrı bir ülke gibidir. 18. Yüzyılın başlarında şehirde çıkan petrolün işlenmesi ile birlikte hem ekonomik hem de kültürel anlamda ciddi bir gelişme göstermiştir.

havayolları ücretsiz iletişim
bakü uçak bileti iletişim

Şehirde ışıklandırma anlamında muazzam bir şekilde yapay bir atmosfer oluşturulmuştur. Tüm tarihi ve turistik binalar bu muazzam ışıklandırılma ile adeta baştan yaratılmış olup, Parlamento Binası’nın hemen karşısında bulunan Alev Kuleleri de ışıklandırma gösterisi ile Azerbeycan Bayrağını dalgalandırıyor.

Kentte Bulvar Park gibi çok güzel turistik ve eğlence amaçlı sahil yolları bulunmaktadır. Ancak Kız Kulesi, Şirvan Şahlar Sarayı, Ateşgay ve daha birçok tarihi yapı bulunmaktadır.

Kardeş ülkemiz Azerbeycan, Türk vatandaşlarına yeşil pasaport dışında vize uygulaması yapmaktadır. Bu vize uygulaması, diğer avrupa ülkelerinde olduğu gibi kapsamlı ve alınması çok zor olan bir vize olmadığı için çok fazla sorun teşkil etmiyor. Öyle ki çoğu zaman 2 veya 3 gün içerisinde Azerbeycan vizesi almak mümkün.

Bakü, Hazar Denizi kıyısında bulunmasından dolayı limanları ekonomik ve kültüel anlamda çok önemli bir yere sahip. Ülke ekonomisine petrol’den sonra en fazla gelir bu limanlardan sağlanmaktadır. Rusya ve diğer ülkelere ithalat – ihracat bu limanlar aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilmektedir. Bakü gibi muazzam şehir, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesi ile birlikte, ayrı bür havaya bürünmektedir.

Bakü Uçak Bileti İletişim

Bakü’de toplu ulaşım diğer ülkelere oranla daha gelişmiştir. Metro, otobüs uçak vs. gibi birçok toplu taşıma araçları Dünya standartlarının çok üstündedir. Tren ulaşımı da diğer ülkelere göre çok daha gelişmiştir. Öyle ki Bakü’den tren yolu ile Moskova, Saint Petersburg, Ukrayna’nın Kiev şehri gibi birçok önemli turistik bölgelere ulaşmanın mümkün.

Azerbeycan’ın başkenti Bakü’de Haydar Aliyev havalimanı, kent merkezine 25 kilometre gibi kısa bir mesafeda bulunmaktadır. Kent merkezine havalimanı’ndan taksi veya otobüs ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Bakü Haydar Aliyev Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Hazar Denizi’ndeki petrol, doğalgaz ve havyar gibi maddi değeri çok yüksek olan kaynaklarının bolluğu, ülkenin ekonomik anlamda ciddi olarak kalkınmasını sağlamaktadır. Şehirde tek havalimanı bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in de ismini taşıdığı Haydar Aliyev Havalimanı bulunmaktadır. Bu havalimanı şehir merkezine 25 kilometre gibi kısa bir mesafede yer almaktadır. Kent merkezinden havalimanı’na ulaşım, taksi, tren ve otobüs ile kolaylıkla sağlanabilmektedir.

Havalimanı Otobüsleri

Haydar Aliyev Havalimanı’ndan şehir merkezine her yarım saatte bir otobüs seferleri düzenlenmektedir. Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım; karayolu ile ortalama 30 dakika sürmektedir.

Havalimanı Metro Ulaşımı

1960’lı yılların başından beridir Bakü’de iki adet metro hattı bulunmaktadır. Fakat bu metro hatları Haydar Aliyev Havalimanı’na direkt olarak ulaşmıyor. Ancak 116 numaralı otobüs hatları aracılığı ile 35 dakikalık keyifli bir yolculuğun ardından sizi doğrudan havalimanına ulaştırıyor.

Bakü’de Taksi Ulaşımı

Her havalimanı’nda olduğu gibi Haydar Aliyev Havalimanı’nda da taksi ile ulaşım mümkün. Havalimanı’ndan taksi ile ulaşım sağlayacak misafirler terminal binalarının çıkışına kadar yürümesi gerekmektedir. Taksi ile havalimanından şehir merkezine ulaşmak istediğinizde ortalama 15 ila 20 dakika arasında sürmektedir.

Fiyat olarak Türk Lisası ile 35 – 40 tl arasında bir ücret ödemeniz gerekir. Ayrıca Türkiye’deki karşılığı VİP Transfer olan, lüks transfer şirketleri de yine Haydar Aliyev Havalimanı çevresinde bulunmaktadır.

Bakü’de Araç Kiralama

Bakü’de araç kullanmak, İstanbul’dakinden çok farklı. Trafik gibi sorunların çok fazla yaşanmadığı şehirde, böyle sorunlarla karşılaşmak çok nadir başınıza gelecek bir olaydır.

Haydar Aliyev havalimanı’nda araç kiralamak için tercih edebileceğiniz birçok rent-a car firması bulunmaktadır. Lüks araçlarla düşük bütçeli araçlara kadar birçok ürün yelpazesi bulunmaktadır.

Bir diğer makalemiz olan Havayolları Ücretsiz Müşteri Hizmetleri başlıklı konumuzu okumanızı tavsiye ederiz.  https://www.bilettelefon.com/2018/05/12/havayollari-ucak-biletleri/ 21. yüzyılda uçak bileti satın almak her geçen gün daha kolay hale gelmektedir.
Makaleyi Oyla
[Total: 231 Average: 2.3]

İlginizi Çekebilir

en uygun pegasus iletişim

Erzurum Pegasus Satış Ofisi

Erzurum Pegasus Ofisi : 0850 302 54 93 Türkiye içerisinde faal olan hava meydanları arasında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Overall Rating