Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uçak Bileti İletişim : (0850) 302 54 93

Alo Bilet Hattı : (0850) 840 48 31

En Uygun Bilet İletişim : (0850) 840 48 05

pegasus iletişim
havayolları iletişim

 

Uçak Bileti satın alırken dikkat edilmesi gerekenler

Günümüzde bir şehirden başka bir şehire ulaşım denilince akla gelen ilk ulaşım aracı havayolu taşımacılığı gelmektedir. Gelişen teknoloji ve rekabet doğrultusunda havayolu ulaşımı da her geçen gün gelişmektedir. 10 Yıl önce bir şehirden başka bir şehire gitmek; saatlerce sürmesine rağmen günümüzde bu süre oldukça kısalmış durumdadır.

Öyle ki, gün içinde bir ülkeden bir ülkeye gitmek bile son derece kolay ve fiyat olarakta bir o kadar ucuzlamış bulunmaktadır. Bu gelişmelere istinaden bazı durumlarda uçak bileti fiyatları düşük olmasına rağmen bazı durumlarda ise çok fazla pahalı olabilmektedir.

Örnek vermek gerekirse türk hava yollları’nda 300 tl olan bir uçak bileti fiyatı, havayolları‘nda 150 tl olabiliyor.Aynı durum tam tersi de olabiliyor. havayolları iletişim ‘nda 300 tl olan havayolları, türk hava yolları’nda 150 tl olabiliyor. Bu iki firma her ne kadar birbirlerinden farklı çalışma prensipleri olsa da Türkiye’de en fazla noktaya uçan birbirinden başarılı 2 ayrı firma olarak dikkat çekmektedir.

Yurtiçi uçuşlarda en çok noktaya uçak bileti iletişim ve türk hava yolları uçuş gerçekleştirmektedir. Bu havayollarına istinaden sunexpress havayolları, atlas global havayolları ve onur air havayolları da bulunmaktadır. Geçtiğimiz seneye kadar bora jet havayolları da bulunmasına rağmen, gelişen teknoloji ve dağıtım ağına uyum sağlayamadığından dolayı seferlerine bir süre ara vermek zorunda kalmıştır.

Uçak bileti satın alırken en çok dikkat edilen konu fiyatı olmakla birlikte, havayolları’nın sunmuş olduğu avantajlar ve dezavantajlarda önemsenmeyecek boyutta değildirler. Örnek vermek gerekirse Türk Hava Yolları‘ndan almış olduğunuz bir uçak bileti fiyat olarak diğer havayolu firmalarına göre pahalı olmasına rağmen, diğer havayolları’nın sunmuş olduğu ekstra ücretli hizmetleri bu havayolunda ekstra bir ücret ödemeden alabilirsiniz.

Uçak İçi İkram

Havayolları iletişim ‘nda uçak içi ikram ve özellikle istediğiniz koltuklarda ekstra ücret talep edilmektedir. Bu uygulama aynı şekilde onur air havayolları ve sunexpress havayolları’nda da böyledir. Fiyat olarak low-cost havayolu politikasını uygulayan havayolları’nda koltuk ve yemek seçimine ekstra ücret ödemeniz gerekmektedir.

Ekstra Yemekli Paketler

Havayolu iletişim ‘nda ekstra yemekli paketler de bulunmaktadır. Örneğin avantaj paket ve business flex paket özelliği de uçak içerisinde yemek ve koltuk seçimi gibi özellikleri de içinde barındırabiliyor. Fiyat olarak diğer sınıflara göre ekstra bir ücret ödemeniz gerekebilir.

Müşteri Hizmetleri

Bütün havayolları’nın müşteri hizmetleri ekstra görüşme ücreti talep etmezken müşteri hizmetleri ise müşteri talep ve önerilerini ölçümlendirmek amacı ile ekstra ücrete tabiidir. ücretsiz müşteri hizmetleri de bulunmaktadır, fakat o hattında da sadece rötar yapan ve iptal olan seferler hakkında işlem yapılabilmektedir. ücretli müşteri hizmetleri 0888 228 12 12 olmakla birlikte, ücretsiz müşteri hizmetleri numarası da 0850 250 67 02 numaralı çağrı merkezidir.

Bilet Değişiklik ve Açığa Alım İşlemleri

Bazı durumlarda daha önce satın almış olduğunuz uçak biletlerinde tarih ve yön değişiklik işlemleri yapmak isteyebilirsiniz. Böyle durumlarda da seçilen havayolu şartlarına göre ekstra ödeme yapmak durumunda kalabilirsiniz. Türk hava yolları ve anadolu jet havayolları’nda açığa alım kuralları hakkında 444 08 49 numaralı çağrı merkezi’ni arayabilirsiniz. havayolları’nda açığa alım ücreti olarak flex özelliği alınmamış biletlerde yurtiçinde tek yönde 40 tl ücret talep edilmektedir.

Yurtdışı biletlerde ise biletin yönüne ve satın alınan uçak bileti sınıfına göre ödemeniz gereken fiyat farkı değişiklik gösterebilmektedir.

Makaleyi Oyla
[Total: 0 Average: 0]

İlginizi Çekebilir

izmir ucuz uçak bileti iletişim

İzmir Uçak Bileti Telefon

İzmir Uçak Bileti : (0850) 302 54 93 İzmir uçak bileti telefon: Türkiye’nin 3. büyük …

2 yorumlar

  1. Arkadaşlar herşey iyi hoşta

    Havayolları Müşteri Hizmetleri

    ‘ne nasıl ulaşacağız biz ?

    Bir tane uçak bileti satın aldım, internete dünya kadar

    Havayolları iletişim

    diye numara olmasına rağmen hiçbirisi havayolları’na ait çıkmıyor.

    Bir tane numara var 0888’li numara, o da dakikası 1.5 tl’ymiş.

    Hem uçak bileti satın alıyorum, alamadığım hizmet hakkında birşey sormaya kalkınca da dakikasına ekstra görüşme ücreti ödüyorum.

    Bir numara da 0850 250 67 02 diye

    Havayolları çağrı merkezi numarası

    var. Ama o da sadece uçuşumda rötar veya iptal olması durumunda hizmet verebileceğini söylüyor.

    Arkadaş ne kadar zormuş

    havayolları müşteri hizmetleri temsilcisine

    ulaşmak..

    • Serap Hanım Merhaba, yapmış olduğunuz geri dönüşten dolayı öncelikle teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Türkiye’deki havayolları’nın hemen hemen hepsinde ücretsiz müşteri hizmetleri numarası bulunmaktadır. Konu ile ilgili detaylı bilgi için, iletişim formumuzu doldurabilirsiniz. Saygılarımızla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir